Bloqnote: tweestapsverificatie en meer!

23 oktober 2018

Het inloggen in Bloqnote is uitgebreid met een aantal praktische, nuttige en veilige opties, waaronder tweestapsverificatie!

Tweestapsverificatie

Het is nu mogelijk om een extra verificatiestap toe te voegen aan het inloggen. Als een organisatie hiervoor kiest, krijgen gebruikers bij het inloggen eenmalig de vraag om hun telefoonnummer in te vullen. Dit nummer wordt alléén gebruikt om een SMS naartoe te sturen met een verificatiecode die bij het inloggen, naast de inlognaam en het wachtwoord, ingevuld moet worden.

Telefoon kwijt, of een nieuw nummer
Bij verlies of diefstal van een telefoon, of wanneer de gebruiker een nieuw telefoonnummer heeft, kan op het opgegeven telefoonnummer geen SMS met verificatiecode ontvangen worden, en zou het (indien gekozen is voor tweestapsverificatie) niet meer mogelijk zijn om in te loggen in Bloqnote. Dat is uiteraard niet de bedoeling. Daarom bestaat voor de beheerder de mogelijkheid om voor de betreffende gebruiker het telefoonnummer te resetten, zonder zelf dit nummer onder ogen te krijgen. Het telefoonnummer blijft dus echt privé. De gebruiker kan vervolgens zelf weer een nieuw telefoonnummer opgeven bij de volgende keer inloggen.

Storing in het SMS-verkeer
Het kan natuurlijk een keer voorkomen dat het SMS-verkeer van uw telefonieprovider een storing heeft. U zou dan niet kunnen inloggen omdat u geen SMS met verificatiecode kunt ontvangen. In die situatie kan de beheerder de tweestapsverificatie tijdelijk (gedurende 8 uur) uitzetten, en kunnen gebruikers inloggen met alleen hun inlognaam en wachtwoord.

Ingelogd blijven op een vertrouwd apparaat
Als u werkt op een apparaat dat goed beveiligd is, bijvoorbeeld op uw werk, dan kan het hinderlijk zijn om veelvuldig opnieuw te moeten inloggen. In dat geval kunt u er voor kiezen om ingelogd te blijven. U geeft dit aan met een vinkje bij de optie "onthoud mij" op de inlogpagina. Hiermee blijft u ingelogd, ook als u de browser heeft afgesloten.
Kiest u ervoor om "onthoud mij" niet aan te vinken, maar wilt u wanneer u gebruik maakt van tweestapsverificatie toch iets makkelijker inloggen, dan kunt u als optie bij de tweestapsverificatie aanvinken dat u wilt dat de verificatiecode 15 dagen wordt onthouden. Zo hoeft u minder vaak een verificatiecode in te voeren bij het inloggen. Uiteraard kiest u ook voor deze optie alleen op vertrouwde apparaten.

Overal uitloggen
Weet u niet meer zeker of u nog ergens een Bloqnote-sessie open heeft staan, of is uw laptop of mobiel met openstaande Bloqnote-sessie gestolen, dan is het mogelijk om met één druk op de knop op alle apparaten waarop u ingelogd was in Bloqnote, uit te loggen. Ook als u uw wachtwoord wijzigt, worden alle openstaande sessies beëindigd.

Meer weten?

Neem contact met ons op.