Nieuwe standaarden per januari 2017

2 januari 2017

Per 1 januari is een aantal financiële standaarden en codelijsten gewijzigd. Voor de Wlz geldt dat het berichtenverkeer met de zorgkantoren nu plaatsvindt middels het iWlz 1.2-protocol. Ook voor DBC's en Wmo vinden wijzigingen plaats per 1 januari. OctoQ is vanaf eind december 2016 (versie 1.65) toegerust met alle benodigde aanpassingen.

  • Wlz: OctoQ werkt nu met het iWlz 1.2-berichtenverkeer. Als gevolg van het iWlz 1.2-protocol zijn bovendien bij zorgeenheidaanvragen (via een MUT) de velden Doelmatig, Bijzondere situatie en Verantwoord toegevoegd. Daarnaast is de koppeltabel voor het declareren van Wlz-zorg  bijgewerkt voor 2017.
  • Wmo/Jw: Voor iWmo en iJw zijn de landelijke standaardproductcodelijsten voor 2017 nu geïntegreerd in Wmo/Jw Office.
  • DBC: In OctoConfig kunt u nu de DBC-codelijsten voor 2017 (gebaseerd op de RG17c- en RF17c-pakketten van de NZa) importeren. Daarnaast zijn aan het DBC-Zorgtrajectformulier nu de velden voor de Dsm-5-primairediagnosecode en de Dsm-IV-primairediagnosecode toegevoegd. De Primaire diagnosecode DSM-IV is vereist voor de DIS-aanlevering en de declaratie. Als u dit veld niet invult, dan wordt bij opslaan de DSM-5-primairediagnosecode automatisch geconverteerd naar de corresponderende DSM-IV-primairediagnosecode.
  • DIS: De DIS-aanleverstandaarden GGZ 8.0 (v1.0) en FZ 3.0 (v1.0) worden nu door OctoQ ondersteund.